MEDLOVSKÁ CUKRÁŘKA

Pokud patříte mezi ty, kteří pracují jako…(doplňte si podle svého), ale v hloubi duše tušíte, že Vaše místo je možná někde trošku jinde, je tento článek právě pro vás. Dnes přicházíme z důkazem, že nikdy není pozdě začít se věnovat své srdcovce.
 
Možná by vás překvapilo, že Markéta Fialová, medlovská cukrářka, která na starost všechny dortíky, zákusky, cukroví a další sladkosti, které můžete na Medlově ochutnat nebo si dnes i objednat na našem eshopu, původně pracovala kanceláři, a v našem hotelu tak měla na starost úplně jinou oblast. Na Medlově věříme, že každý svůj výjimečný talent a potenciál. Stačí ho jen objevit a připustit si, že je to „to pravé“ pro nás. To Markéta udělala a může tak dnes s láskou dělat to, co ji naplňuje nejvíc. Některé z jejích krásných sladkých výtvorů si můžete prohlédnout níže a k tomu si přečíst, kde se v Markétě vzala láska k pečení nebo co je pro ni největší cukrářská výzva.
1) Jak ses k pečení dostala a kdy jsi zjistila, že to je něco, co tě těší a ještě k tomu ti i jde?
Když bych to měla zobecnit, tak celkově k pečení a vaření vedla maminka, která mimochodem taky vaří. V kuchyni jsem se motala od malička. Dříve spíš bavilo vaření, nicméně k pečení jsem se dostala jako odreagování od zaměstnání. To, že to navíc těší, je pro to nejdůležitější a vlastně jsem to zjistila docela nedávno.
2) Kde nebo od koho ses naučila péct?
Základ pečení mám určitě z domova od maminky a od babičky to jsou dvě nejlepší cukrářky a kuchařky. Spoustu nápadů ale čerpám i z časopisů a různých blogů na internetu.
3) Co tě na pečení baví nejvíc?
Největší zábavou na pečení je pro spojení chutí nikdy by nenapadlo, že jde dohromady čokoláda a smrkové jehličí. Baví zkoušet, vymýšlet a učit se novým technikám.
4) Co pečeš nejraději?
To se asi nedá úplně říct, co peču nejraději, nicméně baví mě všechno, pokud to udělá někomu radost a dort nebo dezert nakonec chutná a mám milou zpětnou vazbu od zákazníka.

5) Kde bereš inspiraci pro nové recepty, zdobení apod.?
V moderním světě jsou nepřeberné možnosti, kde čerpat blogy, Pinterest, známí cukráři/ky, televizní pořady.
6) Pečeš i ve svém volném čase? Je na tobě pečení i doma (cukroví, velikonoce, narozeniny někoho z rodiny) nebo to už raději přenecháváš jiným?
Peču i ve volném čase, minimálně o víkendu jsem k tomu doma byla vedena, že odpoledne v sobotu k kávě něco být musí. Navíc moje maminka miluje sladké celý život. Takže teď spíš víc zajišťuji sladké na narozeniny a oslavy já, dříve to naopak byla spíš maminka.
Ochutnejte i Vy!

AKTUALITY

LÉČIVÁ NOSTALGIE

Vítej zpátky. Pozitivní nostalgie. Zpátečnictví. U nás je pocit štěstí pevně spojen s příběhy lidí, kteří spojilisvůj život s Medlovem. Někteří na několik dní, jiní na řadu let...

Více informací